Patrick fick pris som Sveriges bästa J18-tränare

Patrick Ljunggren är huvudtränare för årets framgångsrika J18-Elit i VHC och Liljaskolans hockeygymnasium. "Han utsågs till vinnare av HM Awards. Ur juryns motivering: Han visade under säsongen att den andra chansen är till för att tas - och det gjorde Vännäs...Patrick Ljunggren är tränaren som kan hjälpa klubben att hamna på den stora hockeykartan."

Patrick tackar alla som bidrog till framgången

– Det känns otroligt roligt att vi som klubb har fått detta erkännande! Sedan är det så att jag inte är ensam om detta pris. Jeff (Lundberg, assisterande tränare) har även han gjort ett hästjobb samt grabbarna i laget. Så jag ser det som ett lagpris som vi har vunnit tillsammans. Det var även väldigt roligt att Johan Fahlgren var nominerad, en riktigt pådrivare. Skitkul, och häftigt att fått vara delaktig att skriva in klubben i historieböckerna och nu har vi börja få uppmärksamhet, vilket jag tror kan vara till fördel för klubben då vi kanske kan börja locka till oss bättre och bättre spelare till Liljaskolans Hockeygymnasium, säger Patrick Ljunggren. (Berättar Patrick för VHS:s hemsida.)

Juryns hela motivering: ”Han visade under säsongen att den andra chansen är till för att tas – och det gjorde Vännäs. Han visade även att de inte var nöjda här, utan att resan just hade börjat. Även om den tog slut i nästa runda har han vunnit många hockeyhjärtan med sin ödmjuka och passionerade framtoning. För detta var början på en längre resa för Vännäs, då Patrick Ljunggren är tränaren som kan hjälpa klubben att hamna på den stora hockeykartan.”

Liljaskolan riktar ett stort grattis till Patrick och alla hockeyelever som bidrog till framgången under årets J18-Elit.

Klubben skriver om Patricks insats
Han fick sitt Vännäs att skriva historia gång på gång. Först blev de klara för första J18-slutspelet, sedan knockade ut toppkandidaten Timrå med 2-0 i matcher. Detta kan man inte göra utan en kompetent kapten vid rodret. Ljunggren har visat tränaregenskaper som kan bära ett ungt, hungrigt och oprövat lag precis hur långt som helst. Han fick dem att se möjligheter istället för risker och de tog vara på dessa för att så småningom skriva in sig i historieböckerna. Där har han ett alldeles eget kapitel.