NIU Ridsport

Du som nu går i åk 9 och vill elitsatsa på hoppning i kombination med dina gymnasiestudier har nu möjlighet att söka NIU Ridsport till hösten 2020.

Skriv ut Ansökningsblankett till NIU Ridsport 2020 - skickas till Liljaskolan. Ansökningstid  9 okt.  - 31 jan. 2020.

Kerstin Martinsson är huvudtränare

Huvudtränare för utbildningen är Kerstin Martinsson, B-tränare i hoppning och själv aktiv inom sporten.

Ridsporten växer och är idag Sveriges näst största ungdomsidrott. Att ridsporten domineras av tjejer ser vi som mycket positivt för Liljaskolans del, då vi av tradition haft fler killar bland eleverna.

Du kan kombinera NIU Ridsport med ett av följande gymnasieprogram
Du som nu går i 9:an och väljer att söka till NIU Ridsport  kan kombinera idrottsutbildningen med ett av följande nationella gymnasieprogram. (Ansökan till gymnasiet görs genom din skolas hjälp.)

  • BF Barn- och fritid (inriktning fritid och hälsa)
  • EK Ekonomiprogrammet
  • SA Samhällsvetenskap
  • NA Naturvetenskap

 

Liljaskolan  först med NIU Ridsport i Norra Norrland
Motsvarande utbildning finns inte och har aldrig funnits i i norra Norrland och det är en unik möjlighet för regionens ungdomar att komma längre i sin elitsatsning inom hoppning.

Sedan tidigare har det funnits ett samarbete mellan Liljaskolan och ridklubben genom den idrottsspecialisering inom ridning som finns på skolan inom ramen för individens val. Nu tar Liljaskolan och Vännäs ryttarförening ytterligare ett steg för elevernas möjlighet att nå sin maximala potential.

Ytterligare information:
rektor Anders Öhlund tel. 070 - 378 25 18