VHC J 18, Liljaskolans Hockeygym, slår ut Timrå!

Marcus Abrahamsson sätter 2-1 för Vännäs HC och avgör därmed bortamatchen mot Timrå idag lördag när 10 min återstår av matchen. Därmed är VHC vidare i SM-slutspelet och nästa veckas 8-delsfinal. "Alla i laget gjorde en grym insats i försvarsspelet och gav allt för varandra," berättar Marcus direkt efter segermatchen. Nu väntar troligen ett av elitlagen, kanske får Brynäs eller Leksand resa till Vännäs kommande torsdag.

VHC J 18 vinner efter säsongens bästa match.

Vännäs HC J 18-lag överraskar stort genom att slå ut Timrå i två raka matcher. Först vinst hemma med 3-2 och nu idag lördag vinst med 2-1 i Timrå.

Grabbarna visar säsongens bästa spel när det verkligen gäller. Nu laserar laget sig bland de 16 bästa i Sverige - en oerhörd framgång för VHC och Liljaskolans hockeygym!

- Alla spelare i laget skärpte sig extra idag och presterade säsongens särklassigt bästa spel, berättar en mycket nöjd tränare Patrick Ljunggren direkt efter matchen.

- Ett extra omnämnande måste vår målvakt Anders Nises få efter en strålande insats som utan tvekan är säsongens bästa,  tillägger Patrick.

Avgjorde i sista perioden
Timrå tog ledningen på hemmaplan i matchens inledning och såg ett tag ut att gå mot en säger seger. Men Vännäs stod emot och kvitterade 4 minuter in på den tredje perioden genom Helmer Oskarsson. När 10 minuter återstod av matchen avgjorde Marcus Abrahamsson genom  att säkert sätta 2-1.

Vinsten innebär att J 18-laget åker hem ikväll åter till Vännäs och slipper en tredje match i Timrå. Istället ser du nu fram mot måndagens lottning till 8-delsfinalen. Spelarna hoppas på att få möta ett av topplagen, helst ser killarna att torsdagens gäster blir något av elitlagen Brynäs eller Leksand.

Fotnot. Killarna i hockeylaget går alla på Liljaskolans hockeygymnasium och kombinerar den framgångsrika hockeyträningen med studier på något av de tre gymnasieprogrammen: Bygg- och anläggning, Barn- och fritid eller Ekonomiprogrammet.

Bilden ovan är från hemmamatchen i Vännäs mot Timrå. Fotograf Tommy Sjölund.

Publicerad 2017-03-11